Naamloos-2

Huis Kopen met je Partner: Dit Moet je Weten

Jij en je partner zijn klaar voor de volgende stap: het kopen van een huis. Wanneer je samen besluit om een huis te gaan kopen, moet je rekening houden met het feit dat je een spannende en intensieve tijd tegemoet gaat. 

Om je goed voor te bereiden op de komende tijd en ervoor te zorgen dat jullie samen zonder zorgen de sleutels van jullie droomhuis bemachtigen, geven we je in dit artikel de nodige tips.

Bespreek jullie financiële situatie

Dit is een erg belangrijke eerste stap wanneer je overweegt om samen een huis te gaan kopen. Nog voordat je begint met het kijken naar een huis is het enorm belangrijk dat je op de hoogte bent van elkaars financiële situatie. 

Bespreek samen jullie inkomsten, schulden, spaargeld en vaste lasten en denk na hoe jullie de financiering rondom het huis willen verdelen. Wanneer je samen een gesprek hebt gehad over jullie financiële positie kunnen jullie ook gaan kijken naar een realistisch budget voor jullie huis. 

Wil je hulp bij het uitzoeken van jullie hypotheekmogelijkheden? Dan ben je bij de hypotheekadviseur van Bert van Vulpen bij het juiste adres! Vul hieronder je gegevens in of boek een vrijblijvend adviesgesprek.

Bereken onze maximale hypotheek

Houd rekening met jullie toekomstplannen

Het kopen van een huis is een investering voor een lange tijd. Het is daarom belangrijk dat je bij het kopen van een huis rekening houdt met jullie eigen toekomstplannen. Zijn jullie erg gebonden aan een bepaalde locatie door bijvoorbeeld je werk? Vraag jezelf dan af of je hier de komende jaren nog gaat blijven werken.

Ook wanneer jullie denken aan gezinsuitbreiding is het goed om hier nu al rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld naar huizen die genoeg kamers hebben en bekijk of de regio waar jullie willen gaan wonen goede scholen en een kindvriendelijke omgeving heeft. 

Lees je in over de kosten bovenop de verkoopprijs

Bij het kopen van een huis zijn er naast de koopprijs nog een hoop bijkomende kosten waar je als koper rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de makelaarskosten, taxatiekosten, notariskosten en eventuele kosten voor een hypotheekadviseur.

Het is belangrijk om deze kosten op een rijtje te hebben en hier rekening mee te houden wanneer je het budget vaststelt.

Kies de juiste hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijk onderdeel bij het kopen van een huis. Er zijn een hoop verschillende soorten hypotheken te vinden waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. 

Kies je bijvoorbeeld voor een hypotheek met een vaste rente, dan verzeker je jezelf van een hoop stabiliteit, maar daarentegen kan een variabele rente in sommige marktomstandigheden voordeliger uitvallen. 

Om een goede inschatting te maken kun je verschillende vergelijking kaarten opvragen van hypotheekaanbieders. Check de vergelijkingskaart van Bert van Vulpen.

Het afsluiten van een hypotheek is een beslissing die de nodige expertise vereist. De hypotheekadviseurs van Bert van Vulpen staan voor je klaar om je te helpen! Boek een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs!

Verdiep je in het huis voordat je de onderhandeling start

Heb je een huis gevonden dat binnen jullie budget valt en volledig op jullie wensen aansluit? Bereid je goed voor op de onderhandelingen. Neem de tijd om de omgeving te ontdekken, zijn er bijvoorbeeld supermarkten in de buurt? En hoe ver is de afstand naar de voorzieningen in het centrum?

Om een goed beeld te krijgen van de omgeving kun je zelfs overwegen om er eens een rondje doorheen te rijden, zie je jezelf daar al wonen? Naast de omgeving is het ook belangrijk om het huis goed te bekijken. Door bijvoorbeeld een bouwkundige keuring te laten uitvoeren kan schade aan het licht komen die je met het blote oog niet zou kunnen zien. Dit kun je meenemen in het onderhandelingsproces. 

Zijn jij en je partner klaar om de volgende stap te zetten? Bij Bert van Vulpen helpen onze aankoopmakelaars je van begin tot eind met het kopen van jullie droomhuis! 

Plan nu een adviesgesprek in met een van onze makelaars en wij vertellen jullie graag meer over wat we voor jullie kunnen betekenen!

Blogs

Scheiden Met Een Koophuis? Dit Zijn Je Opties

Wanneer jullie besluiten een punt achter jullie relatie te zetten, breekt er een moeilijke periode aan. Naast de emotionele achtbaan waarin jullie waarschijnlijk zitten, zijn er ook praktische zaken om.. Lees meer

Hoe koop ik als expat een woning in Nederland?

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis, maar ook om zijn welvarendheid en hoge levensstandaard. Dit maakt het voor expats van over de hele wereld een aantrekkelijke.. Lees meer

6 Voordelen van Kleiner Wonen

In een samenleving waar alles groter, sneller en beter moet kiezen steeds meer mensen er bewust voor om kleiner te gaan wonen. Groter staat namelijk echt niet altijd gelijk aan.. Lees meer
Naamloos-2
leencapaciteit?