Naamloos-2

Hoe koop ik als expat een woning in Nederland?

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis, maar ook om zijn welvarendheid en hoge levensstandaard. Dit maakt het voor expats van over de hele wereld een aantrekkelijke bestemming. 

Hoe mooi het ook lijkt, wanneer je als expat besluit om je in Nederland te vestigen staat je ook een ingewikkeld en moeilijk proces te wachten. Daarom hebben we alle belangrijke stappen even voor je op een rijtje gezet.

Waarom wil je je als expat vestigen in Nederland?

Er zijn een aantal redenen dat Nederland een uitstekende keuze maakt voor veel expats, een belangrijke reden is onze sterke economie, als een van de meest welvarende landen van de wereld hebben we een sterke economie en zijn hier veel internationale bedrijven gevestigd. Ook de technische sector is in ons land erg groot, met hierbij ook veel vraag naar buitenlandse kennis. 

Ook de taal is een groot voordeel voor veel expats. Nederlanders spreken over het algemeen uitstekend Engels als je het vergelijkt met andere landen. Dit maakt de integratie voor expats een stuk makkelijker.

Leer de Nederlandse woningmarkt begrijpen

De Nederlandse woningmarkt staat op springen, de vraag naar woningen is vele malen hoger dan het aanbod waardoor er vaak onvoorspelbare situaties ontstaan. Vooral in de stedelijke gebieden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag is het erg lastig om een woning te vinden. 

De strenge regels op de Nederlandse woningmarkt

Ook werkt deze woningmarkt vaak anders dan wat je misschien gewend bent. In Nederland heb je te maken met veel strengere regels en wetgeving als het aankomt op het kopen van een huis.

Zorg voor een goede voorbereiding, financiële planning en budgettering

Voordat de zoektocht naar een woning gaat beginnen is het belangrijk om je financiële situatie in kaart te brengen. Bij het kopen van een huis moet je rekening houden met een aantal extra kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele renovatiekosten. Ook moet je bij het kopen van je huis op de juiste manier verzekerd zijn.

Hypotheekadviseur bij Bert van Vulpen

Ook is het verstandig om als expat een hypotheekadviseur in te schakelen, deze kijkt samen met jou hoeveel je kunt lenen en wat hierbij je maandelijkse lasten zijn. Als expat is het lastiger om een hypotheek te krijgen, veel banken willen de zekerheid dat je over een stabiel inkomen bezit zodat je de hypotheeklasten maandelijks kunt afdragen. 

Bij Bert van Vulpen brengen we je in contact met de juiste adviseurs die ervaring hebben met expats en de beste deal voor je gaan krijgen.

De start van je zoektocht

Je hebt het financiële plaatje rond en bent klaar om op zoek te gaan naar een mooi huis. De grote vraag is nu: waar gaat deze zoektocht plaatsvinden? Als expat ben je misschien niet helemaal bekend met alle mooie woonplaatsen die Nederland te bieden heeft. 

Schakel daarom de hulp in van een van de aankoopmakelaars van Bert van Vulpen. Zoek je een woning dicht bij je werk? Of juist in een rustige omgeving buiten de stad? We luisteren naar je wensen en vinden precies die woning die daar volledig bij aansluit. 

Bezichtigingen en bieden

Wanneer je een woning hebt gevonden die aan je wensen voldoet, is de volgende stap het bezichtigen van deze woning. Het is natuurlijk belangrijk dat je het huis zelf mooi vindt, maar let ook goed op de staat van het huis en het onderhoud dat eventueel gepleegd moet worden. Wil je er zeker van zijn dat je tijdens de bezichtiging niets over het hoofd ziet? Kies er dan voor om samen met een van onze aankoopmakelaars het huis te bezichtigen. 

Het uitbrengen van het juiste bod

Ben je na de bezichtiging overtuigd geraakt van dit huis? Dan wordt het tijd om een bod uit te brengen. Dit proces gaat misschien anders dan wat je gewend bent. Laat daarom de aankoopmakelaars van Bert van Vulpen je hierin begeleiden. Zij zijn als ervaren makelaar op de hoogte van de huidige marktwaarde en geven je advies over de juiste biedingsstrategie.

Je bod is geaccepteerd, en nu?

Je bod is geaccepteerd! Dat betekent dat het tijd is om te kopen. Ook in deze fase zijn er een hele hoop regels en procedures die je moet volgen. Een van de belangrijkste onderdelen van deze fase is het opstellen van het koopcontract. Deze legt alle afspraken tussen de koper en de verkoper schriftelijk vast. 

Schakel een notaris in

In Nederland is bij de koop van een huis wettelijk verplicht een notaris in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat de juridische aspecten van de woningoverdracht op de juiste manier worden uitgevoerd. Bij Bert van Vulpen makelaars hebben we nauwe contacten met betrouwbare notarissen die ervaring hebben met expats en je gaan helpen om de juridische documenten te vertalen.

Het grote moment: de verhuizing

Zodra de koop volledig rond is gaat de verhuizing beginnen. Ook hier is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van de nutsvoorzieningen, internet en tv-abonnementen en inschrijven bij de gemeente. Ook hier voorzien de makelaars van Bert van Vulpen je van handige tips en goede connecties met partijen die ervaring hebben met expats.

Als expat is het kopen van een woning in Nederland een stressvolle ervaring. Door de aankoopmakelaars van Bert van Vulpen in te schakelen profiteer je van onze jarenlange ervaring op de Nederlandse woningmarkt. We begrijpen de vaak unieke uitdagingen waar je als expat tegenaan loopt en lossen dit vakkundig voor je op. 

Of het nu gaat om het vinden van de perfecte woning, het onderhandelen over de beste prijs of het vertalen van juridische documenten, bij Bert van Vulpen staan we voor je klaar! Wil je weten hoe we jou aan je droomhuis gaan helpen? Neem contact met ons op!

Blogs

Scheiden Met Een Koophuis? Dit Zijn Je Opties

Wanneer jullie besluiten een punt achter jullie relatie te zetten, breekt er een moeilijke periode aan. Naast de emotionele achtbaan waarin jullie waarschijnlijk zitten, zijn er ook praktische zaken om.. Lees meer

Huis Kopen met je Partner: Dit Moet je Weten

Jij en je partner zijn klaar voor de volgende stap: het kopen van een huis. Wanneer je samen besluit om een huis te gaan kopen, moet je rekening houden met.. Lees meer

6 Voordelen van Kleiner Wonen

In een samenleving waar alles groter, sneller en beter moet kiezen steeds meer mensen er bewust voor om kleiner te gaan wonen. Groter staat namelijk echt niet altijd gelijk aan.. Lees meer
Naamloos-2
waarom aankoopmakelaar?